Nytårskoncerter

Nytårskoncert 2025
søndag den 26. januar kl. 14.00
i Nyborghallerne.

Køb billet til Nytårskoncert 2025: Her

Solisterne til Nytårskoncerten 2024 var:

Xenia Lach-Nielsen er både sanger og skuespiller.
Hun har ikke nogen formel skuespilleruddannelse, men har især inden for musikteaterverdenen haft mange store roller.
Egentlig havde hun i sin tid besluttet sig for at hun skulle være bag kameraerne, og arbejdede som caster og instruktørassistent.
Men på opfordringen om ikke at lade en fantastisk stemme ’gå til spilde’ sprang hun ud i det – gik til audition på forestillingen ’Hair’ på Betty Nansen Teatret i 1996 og fik rollen.
Den forestilling ændrede hendes livsbane og var på sin vis hendes teaterskole. Sidenhen kan nævnes forestillinger som ’Den Eneste Ene’, ’Matador’, ’The Black Ryder’, ’Jordens Søjler’, ’Den skaldede Frisør’ og ikke mindst ’Chess’ hvor hun havde stor succes med rollen som Florence i Tivolis Koncertsal. For den rolle blev hun nomineret til en Reumert, og vandt i CPH Culture titlen som årets sanger.
I 2023 var Xenia den mellemste af de tre der spillede Dronning Margrethe i den helt nye storslåede og succesfulde ’Musicalen Margrethe’ om vores majestæt Dronning Margrethe II.
Xenia Lach-Nielsen har også spillet med i diverse film – bl.a. ’Drengene fra Sankt Petri’ og ’Kun en Pige’, ligesom hun har været inde over såvel TV2 Zulu som DR Ramasjang  i hhv ’Lillemand’ og ’Kanonkongen Freja’.
På sangsiden har Xenia udgivet to solo albums ’Velvet Apple’ og ’Trash of Gold’.
Derudover har hun optrådt med landets symfoniorkestre, medvirket på flere album-udgivelser og såmænd også lagt stemme til tegnefilm.
Hun er uddannet sang coach fra Complete Vocal Institute hvor hun også underviser.
Privat er Xenia Lach-Nielsen gift med Peter Gantzler som hun har voksen datter med.
Vi glæder os til sammen med eftermiddagens stjernesolister at tage Jer med på en fantastisk musikalsk rejse.

 

Michael Carøe er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole, men er så meget mere end det – entertainer, sanger, komiker og tv vært – og så er han vel Danmarks svar på Frank Sinatra som en fantastisk crooner.
På skuespiller fronten har Michael Carøe medvirket i nærmest alt og i alle genrer – fra fx klassikeren Macbeth over musicals som Evita og Chicago, til Det Kongelige Teaters mega-opsætning af Robin Hood i Dyrehaven.
Vi har også kunnet opleve ham i diverse tv serier som fx ’Nikolaj og Julie’, ’Ørnen’, ’Sommer’ og ’Klovn’ (hvor han faktisk spiller sig selv).
Derudover har han lagt stemme til utallige tegnefilm – og har et stort virke som konferencier/vært.
Men det er som sanger vi skal have fornøjelsen af Michael i dag. Også i den kategori har Michael Carøe prøvet næsten alt. Han har sunget duetter med et utal af kunstnere, blandt andre Sanne Salomonsen, Søs Fenger, Mark Linn, Lisa Nielsson og Dario Campeotto. Hans eget faste band Guldholdet er en festskaber. Deres unikke koncept er ’Popfordring’ hvor man kan ønske numre til festen/koncerten – og de kan løfte en fest til nye højder med et kæmpe udvalg af musik: ’Rabalderstræde’, ’Let’s Dance’, ’Så længe jeg lever’. Rock- og party pop – der er ingen grænser. At synge med et bigband i ryggen er også en af Michael Carøes store forcer. Det er Sinatra, Davis og Dean. Det er høje hæle, cool smoking og elegant musikalitet.
Hver sommer synger Michael med Tivolis Big Band på Plænen i Tivoli, og han har  tidligere også turneret land og rige rundt med dem.
Vi er sikre på at vi sammen med denne eftermiddags stjernesolister vil tage Jer på en skøn rejse udi sang og musik, og som Michael Carøe ynder at sige det: It Don’t Mean a Thing – If It Ain’t got That Swing’  

 

 
 
 
Andreas Ferrold Clemmensen er vores instrumentale stjerneskud i år.
I lighed med mange af vores tidligere instrumentalsolister har han trådt sine musikalske barnesko i den lokale Danehofgarden.
Det har altid været basunen Andreas ønskede sig at komme til at spille på, så han har uden ’svinkeærinder’ gået den lige vej fra helt grøn aspirant til i dag at være professionel musiker.
Efter Danehofgarden kom han til MGK Odense Musikskole og derfra til Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og siden gik turen til Tyskland på Hochschule für Musik  i Karlsruhe.

Sideløbende med sin uddannelse spillede Andreas i et utal af bands og orkestre.
Han har været solist med Odense Symfoniorkester, er medstifter af Dansk Basunfestival, og så skriver han musikdramatiske forestillinger med gruppen ’den mindste opera’.
I 2020 modtog han Odd Fellow Logens pris til unge musikere.
Efter sin studietid i Tyskland tog Andreas i 2020 tilbage til Danmark for at bygge endnu mere på sin uddannelse, og formåede – sideløbende med dette – i 2021 at sikre sig en fast stilling som basunist i Prinsens Musikkorps.
I 2022 debuterede Andreas fra solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium.
Debutkoncerten blev givet med hans nye kolleger fra Prinsens Musikkorps som velklingende bagtæppe.
Den to-årige solistklasse er musikuddannelsens højeste eksamen.
Andreas ser det som en stor ære for hans østfynske hjerte at komme hjem til Nyborg og spille med ved dagens koncert – og vi må bare sige at os i Nyborg Harmoni Orkester også ser det som en stor ære at have Andreas med.
 
 
 
Konferencier: Mads Juul Lunde
Mads Juul Lunde er en rigtig “Nyborg-dreng” – her er han født, og byen udgør stadigvæk basen for hans allestedsnærværende aktiviteter som musiker.
Han er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium med afsluttende diplomeksamen i 1996, med videregående uddannelse ved bl.a. James Watson, Paul Benneston og Mark Bennet i London, samt Allen Vizzutti på trompet akademiet i Bremen.
Allerede som 7-årig begyndte han at spille i Danehofgarden – i dag er han en af landets mest anvendte og alsidige freelance trompetister i både rytmisk og klassisk sammenhæng. Foruden sit travle virke som musiker, har han bl.a. været med til at starte Nytårskoncerten i Nyborg og Den grønne festival. Ligeledes har han dirigeret adskillige orkestre – både amatører og professionelle- og stået for den musikalske ledelse af et hav teaterforestillinger.
Mads har assisteret i mange af de proffesionelle orkestre i Danmark, men har haft fast tilknytning til Smuk i Haderslev gennem de sidste 30 år.
 

 

 

Dirigent: John Syberg: John startede som 7-årig med at spille på harmonika, men hans karriere startede på Odense Teater, hvor han som 11-årig fik titelrollen i Oliver Twist. Senere optrådte han som drengesanger, og fik dermed råd til sit eget trommesæt. Herefter gik han målrettet efter en musikalsk karriere og en uddannelse på musikkonservatoriet i slagtøj.

Samtidig med studiet på musikkonservatoriet kunne man se og høre John ved selskabelige lejligheder som pianist. John har gennem musikken fået en masse erfaring og mødt mange optrædende og dygtige musikere. Han spillede også med i forskellige ensembles, big band orkestre m.m. som trommeslager/slagtøjsspiller.
Han fik sin diplomeksamen i slagtøj fra Det Fynske Musikkonservatorium 1990 og senere Solistklassen med Odense Symfoniorkester i 1993.
Han har optrådt som solist i bl.a. Den Fynske Operas opsætning af Per Nørgårds opera Det Guddommelige Tivoli (I Ching) og har ved flere lejligheder været solist med Tiptoe Bigband og Klüvers Bigband.
Desuden har John optrådt som solist i Japan, Tyskland, USA, Færøerne og i Spanien.
John underviser i slagtøj på Nordfyns Musikskole, og han er også musikalsk leder af musikskolens talent/musicalorkester.
I 2010 modtog Nordfyns Percussion under ledelse af John prisen for det bedste musikskoleensemble i Danmark og senere fik orkestret den store ære at optræde for de kongelige et par gange, bl.a. til et af Hans kongelige Højhed Prins Henrik´s private jagtselskaber på Fredensborg Slot.
John har medvirket som dommer ved forskellige musikalske konkurrencer og eksaminer.
John har gennem årene produceret mange indspilninger. Herunder kan bl.a. nævnes Det Fynske Livregiments Musikkorps, Prinsens Musikkorps med Jesper Lundgaard, Slesvigske Musikkorps (SMUK), Odense Politiorkester og Nordfyns Percussion med violinist Kim Sjøgren.