Dirigenten

Nyborg Harmoni Orkesters dirigent:
John Syberg

John startede som 7-årig med at spille på harmonika, men hans karriere startede på Odense Teater, hvor han som 11-årig fik titelrollen i Oliver Twist. Senere optrådte han som drengesanger, og fik dermed råd til sit eget trommesæt. Herefter gik han målrettet efter en musikalsk karriere og en uddannelse på musikkonservatoriet i slagtøj.

Samtidig med studiet på musikkonservatoriet kunne man se og høre John ved selskabelige lejligheder som pianist. John har gennem musikken fået en masse erfaring og mødt mange optrædende og dygtige musikere. Han spillede også med i forskellige ensembles, big band orkestre m.m. som trommeslager/slagtøjsspiller.
Han fik sin diplomeksamen i slagtøj fra Det Fynske Musikkonservatorium 1990 og senere Solistklassen med Odense Symfoniorkester i 1993.
Han har optrådt som solist i bl.a. Den Fynske Operas opsætning af Per Nørgårds opera Det Guddommelige Tivoli (I Ching) og har ved flere lejligheder været solist med Tiptoe Bigband og Klüvers Bigband.
Desuden har John optrådt som solist i Japan, Tyskland, USA, Færøerne og i Spanien.
John underviser i slagtøj på Nordfyns Musikskole, og han er også musikalsk leder af musikskolens talent/musicalorkester.
I 2010 modtog Nordfyns Percussion under ledelse af John prisen for det bedste musikskoleensemble i Danmark og senere fik orkestret den store ære at optræde for de kongelige et par gange, bl.a. til et af Hans kongelige Højhed Prins Henrik´s private jagtselskaber på Fredensborg Slot.
John har medvirket som dommer ved forskellige musikalske konkurrencer og eksaminer.
John har gennem årene produceret mange indspilninger. Herunder kan bl.a. nævnes Det Fynske Livregiments Musikkorps, Prinsens Musikkorps med Jesper Lundgaard, Slesvigske Musikkorps (SMUK), Odense Politiorkester og Nordfyns Percussion med violinist Kim Sjøgren.