Dirigenten

Nyborg Harmoni Orkesters nye dirigent:
Jesper Rützou Rosenkilde

Jesper Rosenkilde, sep. 2014

Dirigentskifte i Nyborg Harmoni Orkester efteråret 2014.

Efter sommerferien 2014 blev taktstokken overtaget af Jesper Rützou Rosenkilde. Jesper var faktisk Nyborg Harmoni Orkesters første dirigent tilbage i 2002, hvor orkestret blev stiftet, og vi er i orkestret utrolig glade for at Jesper har sagt ja til at komme tilbage til os.

Jesper, der til daglig er udviklingskonsulent og souschef på Nyborg Bibliotek, kan skrive meget på sit CV. Han har været basunist i Odense Symfoniorkester, basunist i Tivolis Big Band, assistent i DR-Big Band, medlem af ”BigBandet”-Odense, studiemusiker på TV2 Nytårsshow, basunist i Blues Brothers Souvenir Show – for bare at nævne lidt fra listen.

Jesper Rützou Rosenkilde er et kendt ansigt i musikalske kredse. I Nyborg kender vi Jesper fra Sammus´ Last Prom koncerter, hvor han i flere år har været konferencier. Det var også Jesper, der var musikalsk konsulent og efterfølgende stod for ledelsen af ”Garderslaget” på Nyborg Slot og internationalt ”Military Tattoo” i Nyborg- to store arrangementer, der markerede fejringen af 350 året for Slaget ved Nyborg i 1659. Og så har Jesper tidligere været dirigent i både Vivace, Nyborg Jernbane Orkester og Nyborg Harmoni Orkester, og fra 2014 nu også bestyrelsesmedlem af Nyborg Slotskoncerter. Mange husker sikkert også Jesper fra Nyborg Voldspil, hvor han i flere år var dirigent for orkestret. Jesper overtager taktstokken fra dirigent og trompetist Mads Lunde, der var hovedmand i at starte de store, spektakulære nytårskoncerter i 2008.

Nyborg Harmoniorkester glæder sig til samarbejdet med den erfarne musiker og dirigent og glæder sig til at byde publikum velkommen til mange gode koncerter fremover.

23.06.16.