Dirigenten

Nyborg Harmoni Orkesters dirigent:
Jesper Rützou Rosenkilde

Jesper Rosenkilde, sep. 2014Efter sommerferien 2014 blev taktstokken i Nyborg Harmoni Orkester overtaget af Jesper Rützou Rosenkilde. Jesper var faktisk Nyborg Harmoni Orkesters første dirigent tilbage i 2002, hvor orkestret blev stiftet, og vi er i orkestret utrolig glade for at have Jesper tilbage igen.

Jesper Rützou Rosenkilde er et kendt ansigt i musikalske kredse – også i Nyborg. I Nyborg kender vi Jesper fra Sammus´s Last Prom koncerter, hvor han i flere år har været konferencier. Det var også Jesper, der var musikalsk konsulent og efterfølgende stod for ledelsen af ”Garderslaget” på Nyborg Slot og internationalt ”Military Tattoo” i Nyborg – to store arrangementer, der markerede fejringen af 350 året for Slaget ved Nyborg i 1659. Og så har Jesper tidligere været dirigent i både Vivace, Nyborg Jernbane Orkester og Nyborg Harmoni Orkester. I 2014 trådte Jesper ind i bestyrelsen for Nyborg Slotskoncerter hvor han i 2017 overtog formandsposten. Mange husker sikkert også Jesper fra Nyborg Voldspil, hvor han i flere år var dirigent for orkestret.

Jesper, der indtil 1. november 2015 var orkesterchef i Odense Symfoniorkester, kan skrive meget på sit CV – gennem 24 år, basbasunist i Odense Symfoniorkester, basunist i Tivolis Big Band, assistent i DR-Big Band, medlem af ”BigBandet”-Odense, studiemusiker på TV2 Nytårsshow, basunist i Blues Brothers Souvenir Show – for bare at nævne lidt fra listen.

Pr. 1. november 2015 blev Jesper ansat som udviklingschef og souschef på Nyborg Bibliotek.

Pr. 1.maj 2017 vendte Jesper ”hjem” til musikken og blev leder af Svendborg Musikskole.

Nyborg Harmoni Orkester
v/formand Anne Sigerstrøm

December 2017